Кадър Нова 4000 лева заплата за лекар предлагат в общинска болница,

...
Кадър Нова 4000 лева заплата за лекар предлагат в общинска болница,
Коментари Харесай

Търси се лекар за 4000 лева заплата

Кадър Нова 

4000 лв. заплата за доктор оферират в общинска болница, само че няма претендент.

В Специализираната белодробна болница във Велико Търново пари има, само че медици – не

Общинска болница търси доктор против близо 4 хиляди лв. заплата. Офертата е от Специализираната белодробна болница във Велико Търново, в която пари има, само че медици – не. Една от аргументите за дефицит на дипломиран личен състав е, че в лечебното заведение се работи най-вече с COVID-пациенти.

Ръководството на белодробната болница във Велико Търново е с позитивен финансов баланс и взема решение да търси медици, като им предлага атрактивно възнаграждение. На млади лекари стартовата заплата е 2000 лева, в случай че са без компетентност, и 2200 лева за приключили пулмолози.

„ Мисля, че 2000 лв. стартова заплата през днешния ден, по никакъв начин не е неприятна за всеки започващ кариерата си човек. При това във Велико Търново, който не е столичен град. Сега средства има, само че няма експерти. И това е по този начин при лекарите – поради възрастта на пулмолозите, поради дребния брой на завършващите пулмолози ”, изясни доктор Стела Денчева, шеф на белодробната болница във В. Търново.

При работа с Коронавирус, заплащането се усилва. Държавата е планувала още 1000 лв. за медици на първа линия.

„ Всъщност те са 1000, само че са чисти. Иначе са 1600 лева Освен това има едни 600 лв. за лекари, работещи с Коронавирус. Така че стават още съвсем 2000 лв. за работа с COVID-пациенти ”, изясни доктор Стела Денчева.

Така заплатата става жестоко 4 000 лв..

Ръководството на белодробната болница е популяризирало офертата си в медицинските университети в Плевен и Варна. Като спомагателна екстра за лекарите локалната администрация обезпечава и общинско жилище.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР